Et cases i necessites un consell per escollir el teu vestit de casament?

Veure la núvia el dia d'un casament, és el moment més esperat tant pels convidats com pel nuvi, per això és imprescindible que la núvia llueixi el millor vestit, amb el que es senti segura de si matexa. Descobreix quin podria ser el teu estil.

Si fa poc vas haver de dir el ‘’SÍ QUIERO’’ significa que ha arribat l’hora de començar a preparar el gran dia del teu casament. Aquell dia amb el que somies des de fa tan de temps… La llista de preparatius per un casament és essencial perquè la celebració surti perfecta però… Què és el que més preocupa a les núvies? La resposta és, en la majoria dels casos, la mateixa: el vestit de núvia. Una bona elecció no depèn només de l’aspecte físic de l’afortunada, sinó de l’ambient que vulguis aconseguir en la celebració. El vestit reflectirà la teva personalitat, ressaltarà zones del teu cos que desitgis mostrar i haurà de dissimular aquelles amb les quals no et sentis tan satisfeta.
El teu vestit de novia haurà de ser el més bonic i especial que t’hauràs posat a la teva vida!!! Per això, es important abandonar la idea de comprar un vestit de tendència o d’una model que hem vist a l’aparador d’una botiga i que ens sembla ideal. Pot ser que sobre el maniquí sigui d’una manera, però haurem de mirar si encaixa bé amb el nostre propi penjador. En aquest article t’aconsellarem com trobar el vestit que millor s’adapti al teu estil.

El vestit de núvia és la peça de roba utilitzada per las núvies durant la cerimònia del casament.  La importància del color, de l’estil i del conjunt de la cerimònia depèn de la religió i de la cultura dels participants. En la tradició moderna, en la cultura occidental, el color dels vestits de noces és blanc. Utilitzat en aquest sentit, el blanc inclou tons ”pastel” com ara ou, cru o ivori. La popularitat d’aquest color pot remuntar-se al 1840, any en què es va produir el matrimoni de la reina Victòria amb Alberto de Saxònia-Coburgo. La reina va triar un vestit de color blanc per a l’esdeveniment. La fotografia oficial del retrat va ser extensament difosa i moltes núvies van optar per un vestit similar en honor a aquesta elecció. La tradició d’utilitzar un vestit blanc el dia del casament, continua avui dia.
Abans de l’època victoriana, les núvies occidentals es podien casar de qualsevol color excepte el negre (el color propi del dol) o el vermell (que estava relacionat amb la prostitució). El vestit blanc simbolitzava la puresa del cor i la innocència de la infantesa, sent aquests sense mànigues, ja que simbolitza ser una dona pura sense necessitat de sustentació, social o emocional. Actualment, la nova simbologia del color blanc és la virginitat, A principis del segle XXI les tendències van començar a variar encara que es continua mantenint el blanc com a color fonamental del vestit nupcial. Avui hi ha variacions sobre el color, quant al vestit i els seus tipus de blanc. La tendència varia d’un any a un altre, per això la manera més senzilla d’escollir és en funció del color de pell de la núvia. Les núvies volen trobar un estilisme de núvia que, per més temps que passi, les faci pensar que van decidir-se per la millor opció. Una peça única que les faci somriure en veure’s més afavorides que mai, fidels al seu estil i insuperables. Un record que podran tresorejar per sempre. Per això, l’estil es essencial a l’hora d’escollir el vestit de núvia adequat. A continuació podràs identificar la teva silueta i saber quin és el millor vestit per tu.

Amb quins dels 5 tipus de siluetes et definiries?

Podem diferenciar cinc tipus de siluetes en funció del bust, maluc i equilibri entre la part superior i la inferior:

El primer tipus és el del triangle o cos en forma de pera, en el qual la dona té el bust estret encara que no massa petit i els seus malucs s’eixamplen formant un bell equilibri.

El segon és el famós rellotge de sorra, molt de pit i malucs, però una cintura petita que emfatitza els dos anteriors. És un cos difícil d’aconseguir però que té bonics resultats en els vestits entallats amb escot.

El tercer és forma rodona o cos poma, en el qual tant el pit com el maluc són generosos i l’aspecte és el d’una dona amb corbes poderoses.

El quart és el triangle invertit, en el qual la dona té uns malucs molt estrets, igual que les cames, però un bust generós. Finalment el cos recte en forma de rectangle en el qual no hi ha corbes i la dona sol ser prima amb poc pit i cames llargues i sense variacions.

D’aquesta manera també trobarem cinc tipus de vestits.

Quin és el vestit en el qual encaixaries?

Els vestits de Línia A. Estan cenyits des del bust fins a la cintura i a partir del maluc, la faldilla té una caiguda cada vegada més àmplia. Encaixa amb les siluetes triangle i rectangle.

Els vestits de sirena són molt elegants i van entallats fins al genoll on comença el vol de la faldilla. Ressalten la cintura, el ventre pla i un bust atractiu. Són adequats per a les dones primes, però amb bones proporcions, Accentuen la figura curvilínia i no és aconsellable per les dones baixetes perquè escurcen l’aparença.

Segueix el vestit tipus imperi que es caracteritza per una cintura curta, que acaba just sota el bust, donant lloc a la caiguda de la faldilla, Les núvies primes amb poc pit són les que millor s’adapten a aquest model. El vol de la faldilla dependrà del gust de cadascuna. Poden ser faldilles rectes, acampanades o de tipus A.

Els vestits de princesa o ball  són perfectes per a les que vulguin un vestit de conte de fades en el seu casament.. La part de dalt és entallada fins a la cintura i amb un tall en forma de V a l’altura de la cintura. La faldilla és molt voluminosa i tapa totes aquelles imperfeccions que no vulguem mostrar. Amaga uns malucs molt amples i és perfecte per el cos en forma de rellotge de sorra o triangle.

Finalment els vestits entallats o tipus tub són perfectes per afavorir a les dones amb corbes ben formades, les quals són altes i vulguin ressaltar la seva figura estilitzada i les que vulguin aconseguir l’efecte d’uns centímetres de més altura.

Esperem que tots aquests detalls et serveixin per escollir el vestit que millor s’adapti al teu cos i no et penedeixis mai!